TAEKWONDO.HRBAT.COM

Naslovnica | Kuća slavnih | Taekwondo | Kalendar | Kontakt

 

rezultati
olimpijske igre
europske igre
svjetska prvenstva
europska prvenstva
višesportske igre
prvenstva hrvatske
para-taekwondo
grand slam
grand prix
poomsae
vijesti
natječaji
2017
2016
2015
2014
zaštita sportaša
arbitražni sud za sport
olimpijski pokret
hoo
World Taekwondo Federation
   
 

natječaji u 2017.

YOG: Natječaj za dizajn medalja1. 12. 2017.

  Natječaj za dizajn medalja Olimpijskih igara mladih Buenos Aires 2018. (YOG) traje već pola mjeseca, a radovi se primaju online do 12. siječnja 2018. Pobjednika čekaju nagradni boravak na Igrama, besplatan ulaz na svečano otvaranje i natjecanja te kolekcija medalja izrađenih po njegovom rješenju.
   Više: MOO * Natječaj: OVDJE
 

HOO: Nominacije za fair play17. 11. 2017.

 

Na svečanosti Velikog dana hrvatskog sporta 20. prosinca će biti proglašeni sportaši i sportašice godine, a dodijelit će se i Nagrada za fair play HOO-a, namijenjena osobi, skupini ili udruzi koja se svojim nastupom, gestom ili činom na natjecanju iskazala vrhunskim sportskim ponašanjem.
  Fair play postupci zaslužuju prepoznavanje, pa HOO poziva sportaše, klubove, saveze, dužnosnike, novinare i sportsku javnost da istaknu svoje nominacije za ovu nagradu. Nominacija treba sadržavati ime i prezime, odnosno naziv, te kontakt podnositelja nominacije i osobe koju se nominira; opis pothvata ili postupka kojega se nominira te mjesto i vrijeme događaja.
  Sve pristigle nominacije automatski će biti nominirane i za fair play nagrade Europskog fair play pokreta i Međunarodnog fair play odbora, a u HOO ih treba dostaviti e-mailom do 24. studenoga u 14 sati. Izvor: HOO

 

Natječaj za trenera15. 11. 2017.

 

NATJEČAJ
za radno mjesto taekwondo trenera (m/ž)

  • Traži se 1 izvršitelj, ugovor na određeno, nepuno radno vrijeme
- satnica od 50 do 150kn/h
- rad sa djecom i odraslima
- fleksibilno radno vrijeme
  • Traženi uvjeti:
- završen preddiplomski ili diplomski studij kineziologije / stručni studij za izobrazbu trenera / tečaj za taekwondo trenera
- HTS licenca za trenera/voditelja
  • Vrijeme trajanja natječaja: od 14. 11. do 1. 12. 2017.
  • Mole se kandidati da prijave pošalju na mail kcvetkovic.elite@gmail.com
 

Taekwondo klub Elite, Zagreb, www.taekwondo-elite.hr

Europski novac za sport25. 10. 2017.

  Hrvatski olimpijski odbor izvještava nacionalne sportske saveze i druge članice da je Europska komisija objavila poziv za podnošenje prijedloga o korištenju novca iz fondova Europske unije u sklopu programa Erasmus+Sport. Oni koji bi rado omastili brk moraju osmisliti projekt koji se uklapa u jednu od tri zadane odrednice: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva ili neprofitni europski sportski događaji. Za mala suradnička partnerstva može se dobiti do 450.000, a za neprofitne europske sportske događaje i do 3,8 milijuna kuna.
  Novčanoj potpori se mogu nadati projekti koji se bave problemima iz područja sporta poput dopinga, namještanja utakmica, nasilja i diskriminacije u sportu. Solidne šanse imaju i promicanje primjerenog upravljanja u sportu, povećanje broja volontera i broja ljudi koji se bave sportskim aktivnostima, promicanje socijalne uključenosti kroz sport, ravnopravnosti spolova u sportu ili podizanja svijesti o važnosti tjelesne aktivnosti za zdravlje građana.
  Planirani proračun se u 2018. penje na 284 milijuna kuna dostatnih za oko 200 projekata, a uz sportske udruge prijaviti se mogu druge neprofitne organizacije koje djeluju u sportu te tijela javne uprave i obrazovne institucije koje se bave znanstvenim radom ili obrazovanjem kadrova u sportu.
  Potporu iz programa Erasmus+Sport dosad je dobilo 20 hrvatskih projekata.
  Rok za podnošenje prijedloga je 5. travnja 2018. Informacije o uvjetima su dostupne na stranicama Europske komisije (u Programskom vodiču), a kontakt- osoba u HOO-u je Alma Papić, koordinatorica za fondove EU. Izvor: HOO

Sve "mukte"19. 10. 2017.

  Međunarodni olimpijski odbor još je u ožujku najavio svoju inicijativu "Young Reporters" za Olimpijske igre mladih 2018: 30 probranih mladih novinara s pet kontinenata putovat će u Buenos Aires, a sve troškove snosi MOO. Izabrani sretnici u Argentini će imati pristup svim borilištima te proći intenzivan trening vrhunskih imena iz tiskanih, fotografskih, TV, radijskih i društvenih medija.
  Hrvatski olimpijski odbor i Hrvatski zbor sportskih novinara upravo su otvorili natječaj za odabir naših kandidata, koji moraju baratati engleskim jezikom i biti studenti novinarstva ili zaposleni novinari u dobi od 18 do 24 godine.
  Prijaviti se valja što prije. Izabrane kandidate HOO će proslijediti Europskom olimpijskom odboru do 1. studenoga, a konačan popis izabranih objavit će MOO 12. prosinca. Detalji: HOO * MOO

Natječaj za Nagradu Matija Ljubek10. 10. 2017.

  Hrvatski olimpijski odbor je raspisao natječaj za dodjelu Nagrade Matija Ljubek za 2017., koja se dodjeljuje pojedincima i udrugama za životno djelo u sportu. Kandidate mogu predlagati pojedinci, sportski klubovi i nacionalni savezi te zajednice sportskih udruga i saveza s područja Republike Hrvatske, a prijedlozi se primaju do 27. listopada. Pravilnik i obrasci: HTS
 

EOC: Po nagradu valja u Zagreb3. 9. 2017.

  Udruga Europskih olimpijskih odbora (EOC) je 2010. utemeljila nagradu za najbolje mlade sportaše iz ljetnih olimpijskih sportova i nazvala ju po pokojnom predsjedniku Poljskog olimpijskog odbora Piotru Nurowskom.Upravo je raspisan sedmi natječaj za njenu dodjelu, a pobjednika čekaju trofej i stipendija.
  Kandidature za "Summer Best European Young Athlete Prize" zaprimaju se do 25. rujna, a nagrada će biti uručena na svečanoj večeri povodom Glavne skupštine EOC-a, u studenome, u Zagrebu.
  Načelno, kandidate predlažu nacionalni olimpijski odbori i njihove Komisije sportaša, koje pritom moraju voditi računa o rezultatima na Olimpijskim ili Europskim igrama, ili pak na EYOF-u; o rezultatima na nacionalnim, regionalnim i/ili svjetskim natjecanjima; o primjerenom držanju po pitanju fair-playa, olimpijske kulture i slično. Kandidati moraju biti mlađi od 19 godina. Više: EOC
 

Natječaj za sportsku fotografiju18. 8. 2017.

  Zajednica sportova Primorsko-goranske županije i Hrvatska olimpijska akademija u suradnji s više organizacija iz BiH, Italije, Slovenije i Hrvatske, ove godine opet raspisuju Natječaj za sudjelovanje na izložbi sportske fotografije. Amaterski i profesionalni fotografi pozvani su da do 5. studenoga 2017. putem online obrasca dostave neograničen broj svojih radova snimljenih ove godine. Prosudbeno povjerenstvo sastavljeno od predstavnika struke i organizatora odabrat će 50 najboljih fotografija te dodijeliti tri novčane nagrade (500, 300, 200 eura) i više posebnih priznanja. Rezultati će se znati do konca studenoga. Izložba najboljih radova bit će postavljena početkom prosinca u Rijeci, a potom i u drugim gradovima Hrvatske i zemalja suradnica. Katalog izložbe bit će izdan u digitalnom formatu i dostavljen svim sudionicima. Tekst natječaja: PGZ
 

Zaklada Paraolimpijac: Natječaji za 2017. • 8. 7. 2017.

  Zaklada Paraolimpijac raspisuje natječaje za dodjelu potpore za razvojne programe i obrazovanje. Rok prijave je 10. 9. 2017.
Potpora za obrazovanje (trajanje godinu dana):
- aktivni sportaši s invaliditetom, članovi i bivši članovi nacionalne selekcije najmanje na razini Europskog prvenstva, mogu tražiti potporu za stipendiranje školovanja i stručnog usavršavanja u zemlji i inozemstvu;
- sportski klubovi, županijski i gradski sportski savezi koji su učlanjeni u HPO te kategorizirani sportaši s invaliditetom, mogu tražiti potporu za projekte koji potiču znanje, znanstvena istraživanja, izvrsnost i inovativnost u sportu osoba s invaliditetom, te za projekte koji potiču unapređenje stručnog rada.
Potpora za pripreme i razvojne programe (trajanje tri godine):
- uz ostalo obuhvaća sportske kampove mladih, organizaciju natjecanja za mlade, poticanje nadarenih sportaša, demonstracijska natjecanja, sudjelovanje mladih na inozemnim natjecanjima, pokrivanje troškova programa razvoja novih paraolimpijskih sportova ili disciplina, programe poticanja uključivanja novih osoba s invaliditetom u sport...
 

Natječaji i obrasci: Zaklada Paraolimpijac

 

SDUŠ: Natječaj za subvencioniranje školarina • 7. 7. 2017.

  Središnji državni ured za šport (SDUŠ) raspisuje Natječaj za dodjelu subvencija školarine vrhunskim sportašima na visokim učilištima u akademskoj godini 2017/2018. Subvencionirat će se školarine redovitih i izvanrednih studenata na javnim visokim učilištima u državi sportašima koji su za Hrvatsku osvojili medalju na Olimpijskim I Paraolimpijskim igrama te na Olimpijskim igrama gluhih, s tim da za ovu subvenciju ne mogu konkurirati oni koji već dobivaju nekakvu stipendiju iz javnih izvora. Zainteresirani se prijavljuju putem natječajnog obrasca te ovjeravanjem pripadajuće izjave. Natječaj traje od 6. srpnja i otvoren je do 26. rujna 2017.
  Više: SDUŠ (Natječaj, Obrazac za prijavu, Izjava) * HOO

MOO traži otkvačene fotke2. 6. 2017.

  Olimpijski muzej organizira prvi natječaj za sportsku fotografiju, "My DIY sports venue",kao dio programa posvećenog umjetničkoj fotografiji. Cilj im je promicati sadržaj proizveden od "korisnika", da bi bez filtriranja pokazali načine na koje se sport prikazuje u cijelom društvu, pa i mimo službenih kanala.
  Amaterski fotografi pozvani su podijeliti fotke svojih sportova s improviziranim ili uobičajenim motivima. Dobrodošle su fotografije svih sportova, posebice onih koji zahtijevaju malo ili nimalo opreme, a više no dobrodošla je i otkvačenost. Kroz fotke sudionika želi se ponudi drugačiji pogled na sport, pa će ih kao kontrast izložiti uz radove profesionalaca.
  Natječaj je otvoren do 11. 7. 2017. Međunarodni prosudbeni odbor narednog će dana probrati 100 najzanimljivijih radova i proglasiti tri pobjednika koji najbolje ilustriraju olimpijski duh, a kasnije ćemo dobiti tri pobjednika po izboru publike (“People’s Choice Prize”) te nagrade društvenih mreža za najviše dijeljenu fotku na Twitteru i za najviše "lajkova" na Instagramu. Olimpijski muzej će prvih šest nagrada uručiti početkom rujna, tijekom svog tjedna sportske fotografije.
  Više: museum-photo-contest
 

HOO raspisao natječaj za glavnog tajnika14. 4. 2017.

  Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora je u Sportskim novostima danas objavilo natječaj za izbor i imenovanje glavnog tajnika u mandatu 2017.-2021. Glavni tajnik se imenuje na određeno vrijeme, u pravilu na četiri godine, a ista osoba može biti ponovno imenovana. Postupak imenovana provest će Komisija od pet članova Vijeća HOO-a, a Natječaj je otvoren osam dana - do 22. travnja.

Odluka o izboru glavnog tajnika HOO-a i tekst Natječaja (pdf)

 

I SDUŠ ima natječaj za sufinanciranje5. 4. 2017.

  Rekreacija, odnosno amatersko bavljenje sportom, obuhvaća sve aktivnosti u slobodnom vremenu koje pridonose razvoju stvaralačkih potencijala, zdravlja, optimizma, zadovoljstva i kvalitete života. U Strateškom planu Središnjeg državnog ureda za šport za razdoblje 2017.-2019. stoga je kao poseban cilj zacrtano bavljenje amaterskim sportom i sportskom rekreacijom, a sada je objavljen i Javni natječaj za sufinanciranje športskih programa poticanja športsko-rekreativnih aktivnosti u 2017.
  Za provedbu Natječaja u Državnom proračunu je osiguran ukupan iznos od 1.520.000 kuna. SDUŠ će sufinancirati do 80% opravdanih troškova, a ostatak su dužni osigurati prijavitelji. Najmanji iznos sufinanciranja po programu je 5.000, a najveći 80.000 kuna.
  Natječaj je podijeljen u tri osnovna programska područja:
1. Poticanje bavljenja amaterskim sportom i sportskom rekreacijom (osigurano ukupno 750.000 kn); Prihvatljivi su svi programi koji opću populaciju potiču na rekreativno bavljenje bilo kojom sportskom aktivnošću, ako pritom utječu na poboljšanje psihofizičkoga zdravlja.
2. Poticanje programa međunarodne sportske suradnje (ukupno 250.000 kn); Prihvatljivi su svi programi koji će omogućiti sportašima sudjelovanje na međunarodnim sportskim natjecanjima u Hrvatskoj ili inozemstvu.
3. Poticanje programa obuke neplivača (ukupno 500.000 kn); Prihvatljivi su svi programi koji će neplivače i loše plivače naučiti dobro plivati.
  Prijavitelj mora biti pravna osoba iz sustava sporta – udruga koja je osnovana sukladno Zakonu o udrugama. Možete se prijaviti samo na jedno programsko područje, a krajnji rok za dostavu prijava je 24. travnja 2017.
  Prednost pri odobravanju potpora imat će sportski programi:
• koji obuhvaćaju djecu s teškoćama u razvoju;
• koji su namijenjeni djeci i mladima;
• koji se provode u brdsko-planinskim ili područjima od posebne državne skrbi.
  Prihvatljive aktivnosti su:
• poticanje bavljenja amaterskim sportom i sportskom rekreacijom;
• organizacija međunarodnoga sportskog natjecanja;
• odlazak na međunarodno sportsko natjecanje; • obuka neplivača.
 

Natječaj i drugi dokumenti: SDUŠ

 

SSGZ: Natječaj do podjele zaliha4. 4. 2017.

  Sportski savez Grada Zagreba (SSGZ) je raspisao Javni poziv za ostvarivanje financijske potpore za sufinanciranje programa/projekata sportskih udruga za neraspoređena sredstva iz Programa javnih potreba u sportu Grada Zagreba za 2017. To se tako zove, pa nismo htjeli kratiti. Prijaviti se mogu gradski sportski savezi i njihovi klubovi, a poziv je otvoren do iskorištenja sredstava za 2017. Uvjete i obrasce SSGZ donosi na svojim stranicama - ovdje.
 

Dolari za najbolje projekte2. 4. 2017.

  Sport i fizička aktivnost postali su važniji no ikad zbog izloženosti novih generacija sjedilačkom stilu života i nezdravoj hrani koja potrošače deblja jednakom brzinom kojom deblja lisnice proizvođača; negativne posljedice po zdravlje društva saniraju se iz poreza svih potrošača, pa bi nas morao čuditi manjak pažnje koju naše škole posvećuju i fiskulturi i zdravoj prehrani. Nakon svega što proživljavamo, nas je ipak teško začuditi.
  Brojni primjeri svjedoče o vrijednostima sporta i redovitih fizičkih aktivnosti kao alata društvenih promjena, pa ne čudi da Komisija MOO-a za sport i aktivno društvo nastavlja dijeliti dotacije za razvoj sporta i aktivnog društva (The Sport and Active Society development grants): Upravo je objavljen natječaj za četiri dotacije vrijedne po 20.000 USD organizacijama koje u svojim sredinama na neki način uspješno provode projekt "Sport za sve".
  Kako bi bili konkurentni za tu dotaciju, zainteresirani moraju dokazati da su njihovi projekti dugoročno održivi; da sport i fizičku aktivnost koriste za društveni boljitak; da za promicanje fizičke aktivnosti koriste postojeći javni prostor ili infrastrukturu; da imaju dugoročne partnere te čvrste planove upravljanja i evaluacije.
  Projekt ili inicijativa mora se uklapati u JEDNU od tri zadane teme:
- Sportska ostavština Olimpijskih igara i drugih velikih natjecanja;
- Široko društveno promicanje fizičkih aktivnosti;
- Uključivanje mladeži.
  Rok za prijavu je 1. svibnja 2017., a konkurirati mogu neprofitne organizacije, nevladine organizacije, nacionalni olimpijski odbori te međunarodne sportske federacije i nacionalni savezi. Rezultate ćemo saznati u lipnju.
  Više - MOO: News * The application form * The rules and regulations
 

HOO: Lova za lokalni sport3. 3. 2017.

  HOO je raspisao natječaj za programe sportskih zajednica, koje će ove godine financirati s ukupno 2,7 milijuna kuna. Zainteresirani mogu predlagati programe do 30. travnja, a Vijeće HOO-a potom će odlučiti o sretnim dobitnicima potpore.
  • Program "Aktivne zajednice" nudi novčanu potporu za ulaganje u osnovne materijalne uvjete, najčešće sportsku opremu i rekvizite, kombi vozila, opremu za održavanje sportskih terena, rasvjetna tijela, završnu podlogu za sportska igrališta... Najveći pojedinačni iznos je 70.000 kuna s PDV-om, a dodjeljuje se projektima koje sufinanciraju HOO i bar još jedan partner. Prošle godine u 24 projekta je uloženo 1,3 milijuna, a plan za ovu godinu je 1,4 milijuna kuna.
  • Program "Od sportske škole do olimpijskih igara" namijenjen je klubovima koji potiču rad s djecom te provode planske aktivnosti na povećanju broja sportaša i osnaživanju njihove uloge u razvoju sporta lokalne zajednice. Pojedinačna potpora za sportsku odjeću, obuću, opremu i rekvizite ne može iznositi više od 50.000 kuna s PDV-om. HOO je za ovaj program predvidio 1,3 milijuna kuna, koliko je i u 2016. godini izdvojio za 31 odobreni projekt.
 

Pravila programa i pripadajući obrasci

 

Para-taekwondo traži izbornika27. 3. 2017.

  Hrvatski paraolimpijski odbor je raspisao natječaj za IZBORNIKE u sportovima osoba s invaliditetom u razdoblju 2017-2020. Na popisu sportova našao se i para-taekwondo, a prijave valja dostaviti do konca mjeseca. Tekst natječaja možete preuzeti na stranicama HPO-a - ovdje.
 

HOO traži glavnog tajnika27. 3. 2017.

  Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora danas je odlučilo raspisati natječaj za izbor glavnog tajnika HOO-a za mandat 2017-2021. Komisiju za pripremu provedbe postupka za izbor i imenovanje glavnog tajnika čine dopredsjednice HOO-a Morana Paliković Gruden i Sanda Čorak te članovi Vijeća Branimir Bašić, Zrinko Gregurek i Zlatko Taritaš. Natječaj će objaviti Sportske novosti 14. travnja.
 


naši u TOP-1000 karijera - 1. 6. 2017.

RH

sportaši/ce god. ETU WTF bod
1. Lucija Zaninović 1987 16 26   = 704
2. Ana Zaninović 1987 17 28   -1 699
3. Martina Zubčić 1989 29 51   -1 596
4. Nataša Vezmar 1976 33 55   -1 585
5. Sandra Šarić 1984 49 91   -1 523
6. Marina Sumić 1991 60 114   = 490
7. Filip Grgić 1989 64 118   = 483
8. Miet Filipović 1975 125 251   -2 348
9. Iva Radoš 1995 126 253   -1 345
10. Vedran Golec 1989 133 257   6 342
11. Stipe Jarloni 1991 188 386   -1 278
12. Lovre Brečić 1996 205 409   18 269
13. Matea Jelić 1997 237 471   17 246
14. Mići Kuzmanović 1976 322 691   = 187
15. Iva Gavez 1974 327 701   -1 185
16. Matija Šantić 1985 373 795   -2 173
17. Deni Andrun Razić 1995 374 798   -2 173
18. Toni Kanaet 1995 418 810   73 172
19. Lana Banely 1985 385 827   -4 168
20. Ivana Babić 1997 404 859   -3 163
21. Eva Politeo 1979 448 960   -2 149
22. Tanja Rastović 1995 460 980   -1 147

brze poveznice:

KLIKNI ZA IZVJEŠĆA
 
Vrh-Top
© Taekwondo.HRBAT.com

 

Naslovnica | Kuća slavnih | Taekwondo | Kalendar | Kontakt