TAEKWONDO.HRBAT.COM

Vijesti | Kuća slavnih | Taekwondo | Kalendar | Kontakt

 

vijesti
naslovnica
olimpijske igre
svjetska prvenstva
europska prvenstva
višesportske igre
prvenstva hrvatske
para-taekwondo
etu a-turniri
poomsae
natječaji
obrazovanje
ostalo-arhiva
2013
2012
2011
2010
2009
zaštita sportaša
arbitražni sud za sport
olimpijski pokret
hoo
World Taekwondo Federation
   
     
 
obrazovanje u 2015.

19. 11. 2015.

 

Info dan o programu "Erasmus+ Sport"

    Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i HOO pozivaju na info dan o programu "Erasmus+ Sport", koji će se održati 15. 12.
  Cilj je predstaviti mogućnosti korištenja potpora iz programa "Erasmus+ Sport" neprofitnim sportskim udrugama, lokalnoj samoupravi, neprofitnim javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja, razvojnim agencijama i lokalnim akcijskim grupama.
  Svaka organizacija može prijaviti samo jednog sudionika, a prijave se podnose isključivo putem online obrasca najkasnije do 8. prosinca 2015. u 16 sati i prihvaćaju se redoslijedom zaprimanja, do popunjenosti kapaciteta dvorane.
  Program & Online obrazac za prijavu

14. 10. 2015.

 

Kukkiwon: tečaj za europske ispitivače

  ETU u suradnji s Kukkiwonom i Taekwondo savezom Austrije u Beču od 13.–15. 11. ugošćuje prvi tečaj za europske ispitivače ("Qualification Course for Poom/Dan Examiner").
 
 ETU odobrava sudjelovanje svih zainteresiranih pojedinaca, osim onih koji dolaze iz Njemačke - za njih je mjerodavan "Kukkiwon Germany". Prijave su moguće do 30. listopada, a imena sudionika bit će poznata 3. studenoga. Cijena tečaja je 150 eura, a oni koji polože ispit moraju pripremiti i 250 eura za licencu. Više: ETU * Prijavnica (pdf)
  ETU u drugoj bilješci istovremeno upozorava da Talijanski taekwondo savez nema nikakve veze s organizacijom tečaja najavljenog za talijanski Brindisi uz učešće Kukkiwonovog osoblja, niti će diplome s tog tečaja biti priznate. ETU

14. 10. 2015.

 

ETU: naredni trenerski seminar

  I pticama na gradi znano je da na svim turnirima "G" statusa, pa i na "Croatia Open", svi europski treneri moraju imati "Trenersku licencu ETU", dok su na drugim kontinentima obavezne trenerske licence pripadajućih taekwondo unija.
  Licence svih unija vrijede u cijelom svijetu. Provjeru licenci obavljaju Unije, u našem slučaju - ETU, i bez njih ni treneri ni voditelji ne mogu voditi sportaše na turnirima "G" statusa.
  Svi koji još nisu stekli taj papirić, a misle da ga trebaju, narednu će šansu imati za mjesec dana u Bukureštu, tijekom Europskog u-21 prvenstva. Više: ETU

7. 9. 2015.

 

Kukkiwon: "Special Dan Promotion Test"  U suradnji s Europskom taekwondo unijom Kukkiwon opet organizira izvanredno polaganje za Dan zvanja namijenjeno pojedincima koji žive u Europi.
  Polaganje će se održati za dvije grupe taekwondaša - u prvoj su oni koji već imaju Dan certifikat, ali iz nekih razloga dugo nisu pristupili Kukkiwonovom polaganju; drugim riječima, radi se o šansi da "preskočite" polaganje za NAJMANJE dva stupnja (primjer: s 1. Danom možete zaraditi 4. ili viši Dan, ako zadovoljavate kriterije starosti i vremenske razlike). U drugoj grupi su pojedinci koji imaju nacionalne, ITF-ove, ili druge Dan certifikate izdane prije 2012. godine - oni mogu polagati za isto Kukkiwonovo zvanje.
  Cijene registracije nisu krojene po mjeri našeg prosječnog sportaša. Napredak s 1. na 4. Dan košta 360 US$, a s 1. na 7. Dan 1460 US$. Za pretvaranje nekog drugog certifikata u Kukkiwonov za isto će se plaćati 430, odnosno 1530 US$. Tom trošku valja dodati 150 eura za obavezan trodnevni seminar, 100 eura za sam ispit i, naravno, hotelske troškove.
  Mjesto radnje je Innsbruck, Austrija, od 16.–18. listopada 2015. Maksimalan broj sudionika je 150, a krajnji rok za prijave i dostavu tražene dokumentacije je 5. listopada.
  Outline i drugi dokumenti - ovdje

3. 9. 2015.

 

HZTA traži sportske ambasadore

   
Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA) sudjeluje u međunarodnom projektu "prePLAY (Doping prevention through peer learning among youth)", koji se u sklopu EU projekta Erasmus+ provodi od 1. siječnja 2015. do 31. prosinca 2016. Mlade sportske ambasadore osposobljava se za provođenje raznih edukacijskih aktivnosti o antidopingu. Hrvatski tim trenutno ima deset ambasadora, a traži ih se još deset.
Od kandidata se očekuje:
- dob od 18 do 22 godine (nije striktan uvjet);
- interes za sport, želja za rad s mladima, motiviranost za sudjelovanje u antidopinškim edukacijskim aktivnostima (predavanja, Athlete Outreach);
- znanje engleskog jezika, izražene komunikacijske vještine, kompjutorska pismenost.

Odabrani kandidati:
- priključit će se postojećem timu antidopinških ambasadora;
- sudjelovat će u inovativnom međunarodnom projektu;
- stjecat će nova znanja i vještine;
- sudjelovat će na dvodnevnom edukacijskom kampu radi osposobljavanja za provođenje antidopinških aktivnosti, uz pokrivene troškova smještaja i putovanja;
- mogućnost daljnje suradnje u antidopinškim aktivnostima.

Prijave s kratkim životopisom i motivacijskim pismom na engleskom jeziku valja poslati do 30. rujna na e-mail
info@antidoping-hzta.hr

HZTA * prePLAY Croatia * oglas (docx)

3. 6. 2015.

 

HTS: ispiti za taekwondo zvanja 

Osnovna škola "Ivo Andrić", Milana Kovačevića 18,
Zagreb - Sopot, 20. lipnja 2015.

Komisija Hrvatskog taekwondo saveza će Ispite za stjecanje taekwondo zvanja razine crnog pojasa od 1. do 7. Dana održati u subotu, 20. lipnja. Takse se plaćaju unaprijed, a uplatu za svoje članove dužni su izvršiti matični klubovi. Kandidate valja najaviti u ured HTS-a do 17. lipnja u 16 sati. Nije obavezno, ali se kandidatima preporuča dolazak na konzultacije i pripreme za polaganje. Poziv možete preuzeti ovdje (pdf).

Organizator: HRVATSKI TAEKWONDO SAVEZ
Prijave: uredu HTS-a, zaključno sa srijedom, 17.6.2015.

Takse za diplomu Kukkiwona:
1. Dan/Poom: 36 USD
2. Dan/Poom: 48 USD
3. Dan/Poom: 60 USD
4. Dan: 72 USD
5. Dan: 144 USD
6. Dan: 180 USD
7. Dan: 240 USD
Takse za diplomu HTS-a:
1. Dan/Poom: 150 kn
2. Dan/Poom: 200 kn
3. Dan/Poom: 250 kn
4. Dan: 300 kn
5. Dan: 350 kn
6. Dan: 400 kn
 
Odabir vrste diplome (WTF/HTS) je stvar osobnog izbora, ali HTS preporuča uplatu oba iznosa, kako bi polaznici dobili i diplomu nacionalnog saveza i međunarodnu diplomu WTF-a.

27. 5. 2015.

 

Grandmaster Lee Kwang Bae u Zagrebu

   
Poštovani taekwondo prijatelji,
  U privitku Vam dostavljamo poziv na međunarodni seminar za taekwondo tehniku, poomsae i samoobranu, u sklopu kojeg će se održati i pripreme sa ispitima za KUKKIWON, WTF DAN I POOM POJASE, predvođeni GRAND MASTEROM LEE KWANG BAE, tehničkim savjetnikom WTF-a i hrvatskog taekwondoa. Seminar će se održati 13. lipnja u organizaciji HRVATSKOG TAEKWONDO DAN KOLEGIJA i u tehničkoj provedbi Taekwondo kluba JASTREB.
  Od strane organizatora Seminara pripala nam je posebna čast i zadovoljstvo ugostiti jedinog korejskog velemajstora koji je oduvijek činio, mislio i podupirao razvoj taekwondoa kao umijeća i kao olimpijskog sporta na prostorima Lijepe Naše.
Ujedno Vas želimo informirati da smo ove godine prihvatili ulogu domaćina i organizatora međunarodnog taekwondo natjecanja LEE KWANG BAE JASTREB CUP, koje će se održati 28. studenog 2015. u čast 70-og rođendana i 40 godina djelovanja navedenog velemajstora u Europi.
  Obzirom da je velemajstor Lee Kwang Bae od Svjetske taekwondo federacije i Kukkiwona 2015. godine proglašen službenim ispitivačem na području ovog dijela Europe, te da je od sredine 2015. moguća verifikacija ITF diploma uz obvezatno prisustvovanje seminaru, vjerujemo da će mnogi majstori obje federacije iskoristiti ovu mogućnost.
  Ovim putem pozivamo i molimo sve poklonike našeg sporta i izvorne, tradicionalne korejske vještine, da nam se pridruže na međunarodnom seminaru i svojom nazočnošću daju potporu i odaju priznanje čovjeku koji je najviše pomogao olimpijskoj orijentaciji hrvatskog taekwondoa te u tom smislu svojim stručnim znanjem i zalaganjem formirao stručne taekwondo kadrove WTF načinom u Hrvatskoj, i šire, unazad 40 godina.
  S poštovanjem, za TK Jastreb:
  Tamara Pradegan, 6. Dan

28. 5. 2015.

 

MEĐUNARODNI SEMINAR

   

ZA TAEKWONDO TEHNIKU, POOMSE, SAMOOBRANU

Hrvatski dom "Dr.Ante Starčević", Dragutina Golika 44,
Zagreb, subota - 13. lipnja 2015.

Organizator: HRVATSKI TAEKWONDO DAN KOLEGIJ
Voditelj seminara: Velemajstor Lee Kwang Bae, 9. Dan
Domaćin: Taekwondo klub JASTREB
Prijave: Zaključno sa četvrtkom 11.6.2015.
E-mail za prijave: tkd.jastreb@gmail.com
Kotizacija za seminar: 150 kn po osobi
   (za ispit je obvezatno sudjelovanje na seminaru)
Raspored događanja:
Registracija svih sudionika seminara: 9,00-11,00 sati
Jutarnji treninzi:
   školski pojasi 5.–3. kup 10,00-11,30 sati
   crveni i crni pojasi 11,30 -13,00 sati
Popodnevni trening (samoobrana): svi pojasi 17,00 -18,30
ISPIT ZA DAN/POOM POJASE – 19,00-21,00 sat
U trening je uključena i priprema za cjelokupan ispitni program za crne pojaseve!

28. 5. 2015.

 

ISPITI ZA KUKKIWON, WTF DAN I POOM POJASE

   

Hrvatski dom „Dr. Ante Starčević“, Dragutina Golika 44,
Zagreb, subota - 13. lipnja 2015.

Organizator: HRVATSKI TAEKWONDO DAN KOLEGIJ
E-mail za prijave: tkd.jastreb@gmail.com
Prijave za ispit: zaključno s četvrtkom 11.6.2015.
Uvjet za ispit: sudjelovanje na seminaru i pripremama za ispit.
ISPITNE TAKSE (državljani Republike Hrvatske):
1. DAN: 80 USD + seminar 150kn (u kunama)
2. DAN: 100 USD + seminar 150kn (u kunama)
3. DAN: 140 USD + seminar 150kn (u kunama)
4. DAN: 170 USD + seminar 150kn (u kunama)
5. DAN: 320 USD + seminar 150kn (u kunama)
6. DAN: 400 USD + seminar 150kn (u kunama)
Prilikom registracije treba priložiti uredno ispunjene formulare na hrvatskom i engleskom jeziku (HTDK i Kukkiwon), te dvije male fotografije (na poleđini napisati ime i prezime kandidata) i presliku prethodno položenog zvanja (za crne pojase), odnosno položenog 1. kupa (za polagače 1. pooma i 1. dana).
  Kandidati stariji od 15 godina na ispitu odrađuju i test snage, za koji sami moraju osigurati tri daske debljine 2,5 cm.
  Kandidati su dužni pristupiti ispitu u doboku s odgovarajućim pojasom. Ispitu mogu pristupiti kandidati koji ispunjavaju formalni uvjet staža prema datumu s WTF certifikata.
  Ispitnu komisiju čine najviši taekwondo pojasi u Hrvatskoj, počasno, zajedno sa velemajstorom Lee Kwang Baeom.
Kandidati koji nisu državljani RH realiziraju ispitne takse preko instruktora Kukkiwona.
  Takse za ispite uplaćivat će se DIREKTNO ISPITIVAČU za vrijeme registracije, dok će se takse za seminar uplaćivati domaćinu U KUNAMA, neposredno prije održavanja seminara.
  Kandidatima koji ne zadovolje ispit vratit će se 60% iznosa pune Kukkiwon takse.
  Program ispita, te Kukkiwon i hrvatsku prijavnicu za crne pojase možete dobiti na seminaru ili po upitu na e-mail za prijavu, uz napomenu da je pravo ispitne komisije provjeriti znanje ukupnog taekwondo programa svakog kandidata.
  PO ZAVRŠETKU ISPITA BIT ĆE UPRILIČENA PROMOCIJA (PODJELA) SVJEDODŽBI SA PRETHODNOG POLAGANJA KOD VELEMAJSTORA LEE KWANG BAE-A.

25. 5. 2015.

 

Upis u razredna odjeljenja za sportaše

    Učenici zainteresirani za upis u razredne odjele za sportaše moraju od 25. do 28. svibnja svoj interes iskazati kroz NISpuSŠ, te pritom označiti sport kojim se bave. Oni koji se u navedenom razdoblju ne prijave neće biti uvršteni na rang liste nacionalnih sportskih saveza te će izgubiti priliku za prijavu u razredne odjele za sportaše i u ljetnom i u jesenskom roku. Upisi se vrše u skladu s Pravilnikom o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. i s Odlukom o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. Izvor: HTS
 


naši u olimpijskom rankingu - 31. 12. 2013.

RH

sportaši/ce klub kat. WTF bod.
1. Ana Zaninović Marjan F-57 5.   176.40
2. Lucija Zaninović Marjan F-49 5.   170.26
3. Petra Matijašević Marjan F-67 20.   74.30
4. Marina Sumić Metalac F-67 21.   74.20
5. Filip Grgić Metalac M-68 30.   53.68
6. Martina Zubčić Dubrava F-57 40.   50.24
7. Stipe Jarloni Knin M-58 43.   37.11
8. Tomislav Karaula Dubrava M-68 59.   31.64
9. Mateja Kunović Banija F-49 64.   25.92
10. Vedran Golec Jastreb M+80 80.   22.27
11. Antonija Žeravica Orion F-67 107.   13.50
12. Jelena Ivančić S. Sokol F-57 110.   16.20
13. Nikola Bojo Zadar M+80 118.   12.60
14. Ivana Žagar Likos F+67 119.   9.90
15. Iva Radoš Metalac F+67 151.   6.00
16. Petra Butala Karlovac F-57 196.   6.00
17. Tea Kopinč Jastreb F+67 198.   3.60
18. Marina Usanović Marjan F-49 205.   5.29
19. Deni Andrun Razić Osvit M-68 236.   6.00
20. Mario Maletić Škorpion M-80 238.   6.00
21. Lana Čaktaš Osvit F+67 254.   1.80
22. Mia Radoš Metalac F+67 272.   1.50
23. Marija Vičić Banija F-49 282.   3.00
24. Marko Mutak Jastreb M-80 297.   4.32
25. Sandra Šarić Metalac F-67 324.   2.50
26. Juraj Stinčić S. Sokol M-80 340.   3.00
27. Filip Šikić Dubrava M-80 421.   1.50
28. Mirko Madžar Galeb M-58 428.   1.50
29. Marin Nevešćanin Marjan M-58 449.   0.90

 


naši u TOP-1000 karijera - 1. 1. 2014.

RH

sportaši/ce god. ETU WTF bod.
1. Nataša Vezmar 1976 20. 35.   500
2. Sandra Šarić 1984 31. 55.   456
3. Ana Zaninović 1987 35. 61.   435
4. Martina Zubčić 1989 50. 88.   388
5. Lucija Zaninović 1987 62. 110.   357
6. Miet Filipović 1975 73. 125.   340
7. Marina Sumić 1991 89. 164.   301
8. Filip Grgić 1989 90. 170.   297
9. Petra Matijašević 1988 154. 296.   237
10. Stipe Jarloni 1991 190. 372.   210
11. Mići Kuzmanović 1976 223. 444.   186
12. Iva Gavez 1974 225. 447.   185
13. Lana Banely 1985 272. 544.   166
14. Matija Šantić 1985 293. 585.   157
15. Eva Politeo 1979 318. 640.   149
16. Ivona Skelin 1974 345. 694.   141
17. Vedran Golec 1989 370. 734.   136
18. Ivana Vujčić 1981 381. 761.   133
19. Hrvoje Bregeš 1976 395. 791.   129
20. Ivana Žagar 1985 416. 830.   125
21. Tomislav Bučanac 1978 423. 844.   123
22. Lovre Brečić 1996 428. 860.   122
23. Marijeta Željković 1976 432. 879.   120
24. Tanja Rastović 1995 487. 979.   111
25. Antonija Žeravica 1992 492. 988.   110
 
Vrh-Top
© Taekwondo.HRBAT.com

 

Vijesti | Kuća slavnih | Taekwondo | Kalendar | Kontakt